Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Χρήσιμες πληροφορίες πριν την επέμβαση

Προεγχειρητικός έλεγχος – Αναισθησία – Διάρκεια επεμβάσεων

Η γυναίκα που προσέρχεται για μια διαγνωστική επέμβαση μέθοδο ή ένα χειρουργείο στην κλινική μετά από συνεννόηση με τον ιατρό μαστολόγο που την παρακολουθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι νέες και ασφαλέστερες τεχνικές εφαρμόζονται τόσο στις διαγνωστικές εξετάσεις όσο και στις χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν τις παθήσεις του μαστού. Συνήθως, η ασθενής αναχωρεί μετά από μια ολιγόωρη παραμονή στο νοσοκομείο εάν πρόκειται για διαγνωστική εξέταση, ή σε περίπτωση μαστεκτομής σε μία ημέρα.

Κατά την προσέλευση, υποβάλλεται – όπως σε όλες τις περιπτώσεις – σε ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), ακτινογραφία θώρακος, γενική εξέταση αίματος και βιοχημικούς δείκτες.

Επεμβατικές τεχνικές στο μαστό, όπως ο έλεγχος των επασβεστώσεων με συρμάτινο οδηγό υπό υπερηχογραφικό ή μαστογραφικό έλεγχο, ιναδενώματα, ογκεκτομές, βιοψία λεμφαδένα φρουρού κ.α είναι σχεδόν ανώδυνες και χρησιμοποιείται συνήθως από τον αναισθησιολόγο τοπική αναισθησία ή δίνονται αγχολυτικά φάρμακα. Η ασθενής προσέρχεται και αναχωρεί αυθημερόν από την κλινική (ODC/Κλινική Μιας Ημέρας), αποφεύγοντας την ψυχική και οικονομική επιβάρυνση.

Σε πιο σύνθετες περιπτώσεις, όπως μαστεκτομή με ή χωρίς λεμφαδενικό καθαρισμό της μασχάλης και αποκατάσταση του μαστού, η ασθενής πριν προσέλθει λαμβάνει αγχολυτικό από το στόμα 12 και 2 ώρες πριν την επέμβαση. Επίσης δεν πρέπει νά έχει λάβει τίποτα από το στόμα από τήν προηγούμενη νύκτα προκειμένου να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο πριν από την επέμβαση.

Παραμένει στην κλινική συνήθως όχι πάνω από μία ημέρα, γεγονός που επιδρά ιδιαίτερα ευεργετικά στην ψυχολογία της.

error: Content is protected !!