Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Συμπληρωματικές θεραπείες

 Η χειρουργική αντιμετώπιση στον καρκίνο του μαστού, είναι η κύρια θεραπευτική επιλογή. Δεν είναι όμως η μόνη ούτε θεραπευτικά, ούτε σε σειρά κατάταξης. Μπορεί πριν από το χειρουργείο, να απαιτηθεί προεγχειρητική χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, καθώς για κάθε ασθενή ο τρόπος χειρισμού είναι απολύτως εξατομικευμένος.

Ο χειρουργός μαστού, ιδιαίτερα εάν η κλινική με την οποία συνεργάζεται διαθέτει Ογκολογικό Κέντρο και πλήρη ομάδα ογκολογικών εξειδικεύσεων, είναι αυτός που μετά τα αποτελέσματα της βιοψίας θα παραπέμψει την / τον ασθενή στην ειδικότητα που απαιτείται να προηγηθεί ή θα προβεί πρώτα στο χειρουργείο και στη συνέχεια σε συνεργασία με τον ογκολόγο – παθολόγο θα συνεκτιμήσουν  το σύνολο μιας ολοκληρωμένης θεραπείας.  Ο έμπειρος χειρουργός μαστολόγος, είναι αυτός που θα δώσει όλες τις απαιτούμενες διευκρινίσεις στην ασθενή, ώστε να αισθάνεται ολοκληρωμένη φροντίδα από τον γιατρό «αναφοράς», για ταχύτητα στη λήψη ορθών αποφάσεων.

Με τη συμμετοχή μου στο Διεπιστημονικό Ογκολογικό Συμβούλιο, πέρα από την αυξημένη ογκολογική εμπειρία, «παρακολουθώ» την ασθενή και στις επόμενες φάσεις της θεραπείας της και συνεργάζομαι με τους θεράποντες ιατρούς της. Οι θεραπείες και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι ανάλογα των μεγαλύτερων Ογκολογικών Κέντρων του εξωτερικού.

Μετά το χειρουργείο, στην ασθενή, αναλόγως της κατάστασής της και της εκτίμησης που θα κάνει ο ογκολόγος ιατρός, συνιστάται:

  • Ακτινοθεραπεία
  • Χημειοθεραπεία
  • Ενδοκρινοθεραπεία
  • Ανοσοθεραπεία
  • Συνδυασμός κάποιων ή όλων των παραπάνω θεραπειών

error: Content is protected !!