Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, ζω και χειρουργώ στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πτυχίο της Ιατρικής και την εξειδικεύσή μου στην Β’ Προπαιδευτική –Χειρουργική κλινική του ΑΠΘ, ως Γενικός Χειρουργός, στράφηκα στην απόλυτη εξειδίκευση στις παθήσεις του Μαστού στο East Birmingham Hospital (Αγγλία) και στο Milan Cancer Institute, επί διετία.

Ακολούθως, εξειδικεύθηκα στην Ενδοσκόπηση Μαστού στο Los Angeles (2007).

Ίδρυσα την Μονάδα Μαστού του Β΄ Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και επί μία 20ετία εργάστηκα ως επικεφαλής της, μέχρι το 2009, εκπαιδεύοντας περισσότερους από 100 ειδικευόμενους χειρουργούς στην πρώιμη διάγνωση βλαβών του μαστού και των μη ψηλαφητών όγκων, όπως επίσης και στη σύγχρονη χειρουργική του μαστού.

Από το 1989 μέχρι σήμερα, άσκησα παράλληλα την ιδιωτική ιατρική και από το 2007 επέλεξα  να χειρουργώ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και αλλού, σε συνεννόηση με την ασθενή.

Από το 2003, εφάρμοσα  πρώτος στην Ελλάδα την μέθοδο έκπλυσης γαλακτοφόρων πόρων του μαστού (DUCTAL LAVAGE/ DUCTOSCOPY) για την πρώιμη διάγνωση στην αιματηρή έκκριση της θηλής.

Από το έτος 2000, εφαρμόζω πρώτος στην Ελλάδα, τη χρήση διεγχειρητικών υπερήχων του μαστού και κατευθυνόμενης βιοψίας, για την ασφαλή εκτομή καλοηθών και νεοπλασματικών όγκων μαστού με υγιή όρια εκτομής.

Είμαι μέλος επί τρεις θητείες του Δ.Σ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας.

Συμμετέχω στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Nομού Θεσσαλονίκης

Είμαι επιλεγμένος ομιλητής στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος σε θέματα που αφορούν τις παθήσεις του μαστού.

Επί μία 30ετία, ασχολούμαι αποκλειστικά με τις παθήσεις του μαστού σε περισσότερες από 10.000 ασθενείς.

Καραπαναγιώτης
error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο !!