Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Οι γυναίκες της Πτολεμαϊδας ενημερώνονται για τον καρκίνο του μαστού

Ομιλητής σε ενημερωτική εκδήλωση στην Πτολεμαϊδα με θέμα “Καρκίνος του Μαστού, ο άγνωστος γείτονας. Ενημερώσου – πρόλαβε – ζήσε χωρίς φόβο”, ο Χειρουργός Μαστού Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης.

Την εκδήλωση στην κατάμεστη από γυναίκες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας, οργάνωσε ο  Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας.

«Ολοένα και περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σήμερα στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του Μαστού, κι αυτό συμβάλει στην διάγνωση καρκίνων σε πρώιμο στάδιο, άρα, μικροί όγκοι, μικρή πιθανότητα μεταστάσεων, μεγάλη επιβίωση». Τα παραπάνω ανέφερε,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κοζάνης, ο χειρουργός μαστού, Κώστας Καραπαναγιώτης. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη αυτοεξέτασης του μαστού, μετά το τέλος του μηνιαίου κύκλου της έμμηνης ρύσης τουλάχιστον μία φορά στις 30 ημέρες, και τόνισε, ότι είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι γιατροί, χειρουργούν σήμερα, συγκριτικά με το παρελθόν, πιο πρώιμους, καρκίνους, σώζοντας, μέσω της πλαστικής, τον μαστό και παράλληλα, δίνουν στη γυναίκα, εκτός από τη Θεραπεία και, ένα πολύ καλό κοσμητικό αποτέλεσμα.

Τέλος ο κ. Καραπαναγιώτης σημείωσε, πως, «αυτό που προχωράμε σήμερα είναι οι λεγόμενες στοχευμένες θεραπείες» ώστε, ο καρκίνος του μαστού να ενταχθεί στην κατηγορία των χρόνιων Νόσων, και ήδη, στην κατηγορία αυτή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εντάσσει σταδιακά ορισμένους τύπους καρκίνων.

19 Σεπτεμβρίου 2019
error: Content is protected !!