Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

12-13/10: Ενημέρωση & πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού πραγματοποιείται και φέτος, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου, η διήμερη εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, με τίτλο ”Ενημέρωση και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού”.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις μαστού, ψηλάφηση και υπερηχογράφημα, οι οποίες πραγματοποιούνται από το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης μαζί με ενημέρωση από τους ίδιους τους χειρουργούς μαστού και συζήτηση με τις γυναίκες για όσα θέματα τις απασχολούν σε σχέση με τη νόσο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και όπως ανέφερε ο χειρούργος μαστού και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού, Κώστας Καραπαναγιώτης, ο οποίος θα συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία,  “με τέτοιου είδους δράσεις κινητοποιείται το γυναικείο κοινό. Πολλές γυναίκες ακόμη και σε νεότερη ηλικία προσέρχονται για προσυμπτωματικό έλεγχο, με αποτέλεσμα εάν ανακαλυφθεί κάτι να είναι σε πρώιμο στάδιο. Σε όλες τις ασθένειες με κακοήθεια, όταν διαγνωστεί κάτι σε αρχικό στάδιο και το ποσοστό θεραπείας είναι μεγάλο και η διάρκεια επιβίωσης πολύ μεγαλύτερη”.
Όποιες γυναίκες θέλουν να ενημερωθούν και να εξεταστούν και διαθέτουν παλιότερες μαστογραφίες και υπερηχογραφήματα, καλό θα είναι να τα έχουν μαζί τους για τον συγκριτικό έλεγχο.

Η σημαντική αυτή ενημερωτική προσπάθεια, έχει ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γίνεται με την συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», και τελεί υπο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

error: Content is protected !!