Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Στην αδιαφορία για την πρόληψη και στην έλλειψη ενημέρωσης οφείλεται το 51,5% των θανάτων παγκοσμίως

Το 51,5% των θανάτων ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλεται καθαρά σε αμέλεια των πολιτών σε θέματα πρόληψης, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου του Σηάτλ που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Forum Υγείας 2018, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Αναφερόμενος στη σημασία της πρόληψης και τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα είχε στην κοινωνία και την οικονομία ο οικονομολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τους Ομίλου ΖΙΤΑ, Ζαχαρίας Καπλανίδης, επικαλέστηκε τα στοιχεία της έρευνας του πανεπιστημίου του Σηάτλ, σύμφωνα με τα οποία τα 28,9 εκατομμύρια από τους 55,9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (δηλαδή το 51,5%)σε όλο το κόσμο, οφείλονται στην αμέλεια των πολιτών για την πρόληψη, δηλαδή στην έλλειψη ενημέρωσης ή σε προσωπική αδιαφορία.

“Στην Ελλάδα έχουμε 120.000 θανάτους ετησίως και μόνο 90.000 γεννήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου 61.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε αυτά τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση”, είπε ο κ. Καπλανίδης, τονίζοντας ότι οι παράγοντες κινδύνου για αυτούς τους θανάτους, οι οποίοι μπορούν να προληφθούν, είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπέρταση και το σάκχαρο. Παράλληλα, ανέφερε, ότι πέρα από θανάτους, χιλιάδες άνθρωπο λόγω της μη πρόληψης αρρωσταίνουν βαριά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία του δημοσίου αλλά και των νοικοκυριών.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ (amna.gr)
error: Content is protected !!