Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Οκτώβριος 2019, μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά η προσέλευση γυναικών στην εκδήλωση ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης των γυναικών, στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης από τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε και φέτος τον Οκτώβριο.

Ο Χειρουργός Μαστού Κώστας Καραπαναγιώτης εκτός από την εκλαϊκευμένη ομιλία για τον  καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης με στόχο την ίαση, μαζί με άλλους συναδέλφους του, συμμετείχε στην εθελοντική δράση της Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού Βορείου Ελλάδος (ΕΧΕΜ) για κλινική εξέταση των γυναικών. Συνολικά, εξέτασαν περισσότερες από 300 γυναίκες που προσήλθαν γι΄ αυτό το σκοπό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Την εξαιρετική πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο, στήριξαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», υπο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, τη διήμερη εκστρατεία, στήριξαν με την φυσική τους παρουσία στον χώρο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η εκπρόσωπος του Περιφερειάχη κ. Τζιτζικώστα, Νανά Αηδονά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονοπουλος και ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

  • Στις φωτογραφίες, ο Χειρουργός Μαστού Κώστας Καραπαναγιώτης, με τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων και τους συναδέλφους του επι τω έργω της κλινικής εξέτασης των γυναικών, Αχιλλέα Καψημάλη, Στέφανου Δαουκόπουλου, Τριαντάφυλλου Λιάπη και άλλων.
error: Content is protected !!