Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Δώσε αίμα! Είναι πολύτιμο και κάποτε μπορεί να χρειαστείς και εσύ!

Ένα νέο πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών, με τίτλο «4 Εποχές της Αιμοδοσίας», έχει ξεκινήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Στόχος του προγράμματος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να εξασφαλιστούν η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Ειδικότερα, σχεδιάζεται η οργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας τέσσερις φορές τον χρόνο, μία ανά εποχή του έτους, ώστε κάθε εθελοντής αιμοδότης να μπορεί να δίνει αίμα τακτικά, τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο.

«Το πρόγραμμα “4 εποχές της Αιμοδοσίας” αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία να παγιωθεί μία νέα, πιο σταθερή κουλτούρα εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα συμβαδίζει με την εναλλαγή των εποχών του έτους και θα αποσυνδέει παράλληλα τον φόβο της ασθένειας και τους αρνητικούς συνειρμούς που γεννά στους εθελοντές αιμοδότες το περιβάλλον του νοσοκομείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΕΑ.

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

– Να είναι από 18 έως 65 ετών.

– Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

– Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στον γιατρό της αιμοδοσίας.

– Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες.

 

error: Content is protected !!