Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Αθρόα η προσέλευση για έλεγχο και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

Αθρόα υπήρξε η συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις μαστού με ψηλάφηση και υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης ανοιχτή για το κοινό με θέμα “Ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού”.

Την εκδήλωση διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ.) σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και στηρίχθηκε από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων, όπως ανέφερε ο χειρούργος μαστού και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού, Κώστας Καραπαναγιώτης, “με τέτοιου είδους δράσεις κινητοποιείται το γυναικείο κοινό. Πολλές γυναίκες ακόμη και σε νεότερη ηλικία προσέρχονται για προσυμπτωματικό έλεγχο, με αποτέλεσμα εάν ανακαλυφθεί κάτι να είναι σε πρώιμο στάδιο. Σε όλες τις ασθένειες με κακοήθεια, όταν διαγνωστεί κάτι σε αρχικό στάδιο και το ποσοστό θεραπείας είναι μεγάλο και η διάρκεια επιβίωσης πολύ μεγαλύτερη”.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, στάθηκε στην πρόληψη που, όπως είπε, σώζει ζωές. “Τα τελευταία χρόνια με τα δημοτικά ιατρεία σε Τριανδρία και Μοναστηρίου δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και κάνουμε συχνά δράσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και τον ευρύ πληθυσμό της πόλης, θεωρώντας πως η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές”.

  • Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τους διοργανωτές της εκδήλωσης
error: Content is protected !!