Καρόλου Ντήλ 3, Θεσσαλονίκη
+30 2310 222540

Επιστολή στο «Άλμα Ζωής

ΠΡΟΣ: ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Θεσσαλονίκης

Αξιότιμα μέλη του συλλόγου,

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας συνιστά πλέον μία πολυτέλεια για μεγάλες ομάδες του πληθυσμού. Είναι γεγονός ότι, στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης, η πραγματοποίηση ακόμα και των πιο απλών εξετάσεων αποτελεί πηγή δυσβάσταχτου κόστους για τα ευπαθή μέλη της κοινωνίας. Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης, πολλοί συμπολίτες μας παραμένουν αποκλεισμένοι από την πρόληψη και τη θεραπεία, θέτοντας την υγεία τους σε σοβαρότατο κίνδυνο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, όμως, οι έννοιες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο ενισχύονται συνεχώς, κυρίως μέσα από την οργανωμένη δραστηριότητα ατόμων όπως εσάς. Ειδικότερα, χάρη στην πρωτοβουλία σας για την ενημέρωση και δωρεάν εξέταση νέων γυναικών, προσφέρατε τη δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας σε πλήθος γυναικών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνομαι και εγώ η ίδια.

Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε τον αγώνα σας με την ίδια δύναμη και όρεξη που επιδεικνύετε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη, τόσο για την προσφορά του στο «Άλμα Ζωής», όσο και για την ευαισθησία και φροντίδα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου. Ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει πρότυπο για νεότερους συναδέλφους του, ευαισθητοποιώντας τους και ενεργοποιώντας τους ως μελλοντικούς εθελοντές σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Τέλος, εύχομαι η πολιτεία και η κοινωνία να ενισχύσουν περισσότερο το έργο σας, θέτοντας έτσιως προτεραιότητα την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Με εκτίμηση,

Κατσανά Αποστολία Ελισσάβετ

error: Content is protected !!